Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

The Wall.



Μπραβο στη νοβα που αμα γουσταρει βαζει και καμια καλη ταινια.
Ολο ακουγα και ακουγα για αυτην αλλα ποτε δεν εκανα τον κοπο να τη δω.

Σκηνοθετης: Alan Parker
Σεναριογραφος: Roger Waters (μπασιστας και βοκαλιστας των Pink Floyd)
Κυριος ρολος αυτος του Pink, τον οποιο ερμηνευει ο Bob Geldof

O Pink λοιπον.

Στην ταινια βλεπουμε διαφορες ψυχοσωματικες αλλαγες και καταστασεις που εχει ζησει απο την παιδικη του ηλικια. Στην πορεια μαθαινουμε οτι ο πατερας του σκοτωθηκε στον δευτερο παγκοσμιο. Αργοτερα τον δειχνει (στην παιδικη ακομα ηλικια) στον σταθμο του τρενου οπου ολοι οι επιζωντες του πολεμου ενωνονται παλι με τις οικογενειες τους, ενω ο ιδιος μενει να περιπλανιεται ολομοναχος, χωρις να περιμενει καποιον.

Για τους ευσυγκινητους, καπου εδω ανεβαινουν τα πρωτα δακρυα.

Ο μικρος αρχιζει να θετει ως στοχο της ζωης του την ανακαλυψη στοιχειων που θα τον βοηθουσαν να δημιουργησει την πατρικη μορφη που τοσο του ελειπε. Βρισκει σε ενα συρταρι το πιστοποιητικο θανατου του απο τον Γεωργιο VI, και απο κει και επειτα παρακολουθουμε τον Πινκ στο σχολειο του, με τους καθηγητες που τον κοροιδευαν για τα αστεια ποιηματα του, τους μαθητες να καινε θρανια, καρεκλες, και ολα αυτα κατω απο τους ηχους του πλεον πασιγνωστου We don't need no education. Ο Πινκ ενηλικιωνεται, παντρευεται, τον απατουν, πληγωνεται, αποπειρα αυτοκτονιας, αλκοολ, ναρκωτικα, πορνες.

Προσωπικα προτεινω να το δουν οσοι εχουν εστω και λιγο ψαχτει με το ομοτιτλο των pink floyd. Ειναι σαν να βλεπεις το νοημα των στιχων που εψαχνες σε μια ταινια.

4 σχόλια:

Marie είπε...

Είναι πολύ μεγάλη αυτή η ταινία. Και για το μηνυμά της και για την συνδεσή της με τα κομμάτια των Floyd. Συνταρακτική η ζωή του πρωταγωνιστή. Συγκεντρώνονται πολλά χαρακτηριστικά αλλά και βιώματα. Τρομερή!

Rania είπε...

Μεγαλος ερωτας οι floyd παντως. ;)

Leanhaun Shee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Drizzt Do Urden είπε...

Απο τη στιγμή που βάζει το χεράκι του ο μέγας Alan Parker,οι Pink Floyd φροντίζουν να βάζουν φωτιά στη σκέψη μας με τους στίχους τους και τις μελωδίες τους και το σενάριο "συναρμολογείται" απο εναν ημίτρελο mastermind...το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται με λόγια.Ενα εξαιρετικό spicy mix απο προβλήματα της σύγχρονης,"πολιτισμένης" κοινωνίας,τη δικτατορική συμπεριφορά αυτών που ασκούν εξουσία,την προδοσία,τη μοναξιά και την τρέλα,γαρνιρισμένο με φαντάσματα του παρελθόντος...
a five star masterpiece!
πάνε χρόνια απο την τελευταία φορά που την είδα.δεν ξέρω αν έχω κουράγιο να την ξαναδώ.Όσο περνάνε τα χρόνια,όλο και περισσότερα κοινά αρχίζω να έχω με τον πρωταγωνιστή.