Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Death Note

Εκτος απο τζουμαρου, ποκεμον, ντραγκονμπολ και τα ρεστα που εβλεπα(και βλεπαμε)καποτε, το Death Note ηταν το πρωτο μου anime.



37 επισοδεια το ενα καλυτερο απο το αλλο.

Ο Yagami Lighto ειναι αριστουχος, γιος αστυνομικου και περναει μια ευκολη ζωη. Παραλληλα υπαρχει και ενας αλλος κοσμος, ο κοσμος των shinigami, δηλαδη των Θεων του θανατου. Οι shinigami εχουν ματια, με τα οποια μπορουν να δουν ποτε θα πεθανει καποιος μονο αν τον κοιταξουν. Επισης εχουν στην κατοχη τους τετραδια. Γραφουν εκει ονοματεπωνυμο, κι αν το αφησουν ετσι σε 4 λεπτα ο συγκεκριμενος ανθρωπος θα πεθανει απο καρδιακη προσβολη. Μπορουν να γραψουν και παραπανω λεπτομερειες για το θανατο ομως.



Ενας απο αυτους τους Θεους, ο Ryuk, αποφασιζει να ριξει το δικο του τετραδιο θανατου, το δικο του Death Note, στον κοσμο των θνητων. Ετσι το βρισκει ο Lighto.



Αποφασιζει να γινει κυριαρχος του κοσμου, ο Θεος του νεου κοσμου που θα φτιαξει εκεινος σκοτωνοντας ολους τους εγκληματιες της χωρας.

Η αστυνομια το παιρνει πρεφα και βαζει τον παγκοσμιου φημης ντετεκτιβ L σε δραση.



Ο Lighto γινεται Kira για καλυτερη καλυψη. Συντομα ο ιδιος ο πατερας του προσπαθει να τον βρει, χωρις να ξερει οτι ο περιφημος Kira ειναι μεσα στο σπιτι του.

Αρχιζει η διαμαχη 2 εξυπνων μυαλων, του Kira και του L. Πολλα γινονται, δεν θελω να κανω spoil το μισο anime τωρα. :Ρ

Αξιζει να το δει καποιος. Το Death Note βαζει τον πυχη ψηλα για ολους τους newbies στο αθλημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντικειμενικα για οσους νεους στο αθλημα ειναι οτι καλυτερο το death note.... αντε ομως ειδα εχεις υποσχεθει κανα review και δεν βλεπω κανενα... ελπιζω να ειναι απο το διαβασμα και οχι επειδη παρατησες τα anime

Ανώνυμος είπε...

to death note einai to prwto m anime kai twra to teleiwnw-
mporw na pw oti exw porw8ei agria eidika me ton L {eleos exw arxisei asunais8hta na ka9omai etsi}
exw psiloksenerwsei vevaia me ta episodia meta apo ena sugklonistiko gegonos ekei gurw sto 25o epeisodio {mh pw ti kai me vrisei kaneis}

me poio anime na sunexisw????

L.

:P