Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ω. Καλοκαιρι. Ωωωωω.

Τωρα το νιωθω εγω το καλοκαιρι. Τωρα τωρα τωρα. Και μου αρεσει. Σπιτι ποτε πριν τις 12, μπανια σχεδον καθημερινα, και τετοια ομορφα. Πανε οι βαθμοι, πανε οι γραφειοκρατιες και τα παρε-δωσε με το σχολειο. Βεβαια αρχισαμε φροντιστηριο, αλλα δε γαμιεται, τι ψυχη εχει ενα 6ωρο τη βδομαδα.

Παμε για καλοκαιρι 2008. Ναι. Ομορφο ακουγεται. Μαυριζουμε σιγα σιγα, αδυνατιζουμε, ομορφαινουμε. Ακουμε μουσικη, ψαχνομαστε, διαβαζουμε βιβλια που ενιοτε δεν προσεχαμε.

Καποια πραγματα δεν αλλαζουν ποτε. Η εμπαθης κουτσομπολα απο το τμημα σου ακομα βγαζει φημες, οι 2 τρεντουλες της ταξης ακομα σε κοιτανε με μισο ματι, οι αγριοι ουμ συμμαθητες σου ακομα οταν σε βλεπουν θα πεταξουν 5 μαλακιες νομιζοντας οτι σε βουλωσαν. Αποφευγεις καθηγητες διακριτικα γιατι πατωσες στα μαθηματα τους, αποφευγεις το σοι που πλακωσε απο την αλλη ακρη του κοσμου, αποφευγεις παλιους και ακυρους συμμαθητες που σε θυμουνται μονο οταν ξεμενουν απο παρεα, αποφευγεις τα βλαμμενα της πρωτης γυμνασιου που σε βλεπουν ως κατι το απιαστο και σε κηνυγανε, αποφευγεις τον πεφτουλα που σε ειδε πρωτη φορα στη ζωη του και μετα απο ενα τεταρτο σου κολλουσε και σου χε πρηξει τα συκωτια, αποφευγεις την γρια γαλλιδα που θα σε ρωτησει για τα δρομολογια των λεωφορειων, αποφευγεις αποφευγεις αποφευγεις..

Κι ομως, συνεχιζεις να περνας ομορφα. Βγαινεις, περπατας, πινεις, γελας, διασκεδαζεις, ιδρωνεις κι ομως χαμογελας. Κοιτας τα αστερια που φαινονται τοσο καθαρα, το γυριζεις στη φιλοσοφια, στην ποιηση, στο ρομαντισμο. Πηγαινεις στην δουλεια της κολλητης σου και την αποσπας, πηγαινεις στις πιο ομορφες παραλιες του νησιου, πηγαινεις στο Καστρο να δεις το ηλιοβασιλεμα, πηγαινεις για αραγμα σε καποιο παρκο, ολο πηγαινεις.

Και το καλοκαιρι συνεχιζεται..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalo s kalokairi loipon
xd

Nosferatus είπε...

Μετα απο ενα μηνα το καταλαβες;

Rania είπε...

Ισως.